Bouwtechnische keuringen

De bouwkundige staat van een woning is zeer belangrijk. Bouwkundige gebreken kunnen grote (financiële) gevolgen hebben, zowel voor de koper als voor de verkoper, denk aan meldingsplicht van gebreken. Zonder bouwkundige keuring is het maar al te vaak een kwestie van gissen, hopen en aannemen. Daarom wordt er altijd aangeraden en soms verplicht gesteld om een bouwkundige keuring van een woning te laten maken. R&C BouwConsultancy kan deze zorg door middel van verschillende type keuringen voor u uit handen nemen.

- Bouwkundige aankoopkeuring (volgens Nationale Hypotheek Garantie)
- Gevelkeuring
- Meeloopkeuring
- Opleveringskeuring (voor nieuwbouwwoningen en renovatie)


bouwkundige aankoopkeuring (volgens Nationale Hypotheek Garantie)
De gehele woning wordt geïnspecteerd op 330 punten.
U krijgt zwart op wit duidelijkheid in:

- Algemene conditie van kelder tot dak.
- Gebruikte materialen.
- Kwaliteit van de afwerkingen.
- Advies over bouwkundige verbeteringen.
- Kostenindicatie voor herstel en/of achterstallig onderhoud (NHG).

Dit rapport wordt met een uitgebreide fotobijlage en een herstelkostenoverzicht samengesteld. Geschikt voor iedere financiering én, vanzelfsprekend door alle hypotheekverstrekkers geaccepteerd. U staat sterker met onderhandelen en weet precies waar u aan toe bent!!!


Gevelkeuring
Een gevelkeuring is een maatregel waarin voor de start van werkzaamheden de technische staat van een bestaande woning wordt vastgelegd. Eventuele gebreken worden nauwkeurig geïnventariseerd en gefotografeerd. Het rapport dient als bewijs bij scheurvorming ontstaan na de werkzaamheden.


Meeloopkeuring
Een meeloopkeuring kunt u aanvragen wanneer u na een eerste bezichtiging twijfelt aan enkele bouwkundige zaken van de betreffende woning. U kunt dan ter plaatse vragen stellen. Wij geven u advies over achterstallig onderhoud en bouwkundige gebreken zodat u een goede beslissing kunt nemen gebaseerd op feiten.


Opleveringskeuring (voor nieuwbouwwoningen en renovatie)
Voorkom dat opleveringsgebreken onopgelost blijven!!! Tijdens de oplevering van uw nieuwbouwhuis worden alle tekortkomingen genoteerd. Nieuwbouwhuizen worden bijna nooit vlekkeloos opgeleverd. Schakel daarom een onafhankelijke bouwkundige in voor een opleveringskeuring om er zeker van te zijn dat u geen gebreken over het hoofd ziet.